Prospective.nu

Saker vi rekommenderar

Ge hunden ett bra hundben

Något många hundar uppskattar att göra, det är att ha ett hundben att tugga på. Ibland så kallas de även för tuggben. Dessa finns i många former och storlekar och smaker. På husdjursrevyns sida kan du se flera av dessa som är bäst just nu.

Du kan även köpa märgben i din vanliga butik att ge din hund, då dessa är goda och välsmakande, men kanske inte så tuggvänliga efteråt. 

Tre fördelar med tuggben till din hund

Att tugga är viktigt för hundar av flera skäl, inklusive de tre nedan.

Håller tänderna friska

Det är viktigt för hundar att ha hårda tuggleksaker eller ben som de kan gnaga på eftersom det håller tänderna friska. När de tuggar på något hårt, till exempel ett märgben, hjälper det till att skrapa bort placket från tänderna.

När plack byggs upp på en hunds tänder kan det ge dem dålig andedräkt och orsaka allvarliga tandproblem. 

Stimulerar tandtillväxt

För valpar och unga hundar hjälper det att tugga på ben eller pinnar då det uppmuntrar deras tänder att utvecklas. Tillsammans med att hjälpa tänderna att växa, kan tugga på ett hårt ämne lindra alla obehag som en valp eller ung hund har när tänderna tränger igenom tandköttet.

Lindrar stress och tristess

En annan anledning till att hundar vill tugga på saker är tristess och stress. Om din hund är ensam hemma större delen av dagen kan han eller hon bli uttråkad och leta efter något att göra. De kanske hittar dina nya läderskor och beslutar att de luktar gott. För att förhindra att dina skor, soffan eller TV:ns fjärrkontroll förstörs, köp tuggleksaker för att hålla din hund sysselsatt.

Du bör också överväga att låta någon titta in till honom eller henne under dagen för att ta med hunden på en promenad eller ta med den till ett vovvedagis för sällskap och stimulans.

15 Apr 2023