Prospective.nu

Saker vi rekommenderar

Satsa på en bra Aleppo tvål

En riktigt fin tvål, som har funnits med länge det är den så kallade Aleppo tvålen! Det är viktigt att se till att den du köper är en äkta aleppotvål. Tyvärr finns det många fejkade varianter där ute! Man tror att Aleppotvål är den tvål som är allra äldst. Den ska ha funnits i runt 5000 år. Till och med Cleopatra sägs ha varit en flitig användare av den. För att du ska se att den är äkta, kolla tvålen! Där ska det finnas en stämpel med Alep och mäster tvåltillverkarens sigill. Dessutom ska den vara "made in Syria".

En äkta tvål bör bara innehålla olivolja, agerbärsolja, lite lut, en gnutta salt och några droppar vatten (lutet försvinner under förtvålningen och finns inte kvar i tvålen).

Funkar för hela kroppen

Aleppotvål är bra på det sätt att den går att använda på hela kroppen och även i håret om du vill det! Dock kan det vara bra att välja olika varianter av den, för olika delar av kroppen. De har nämligen olika halter av lagerbärsolja i sig. Är det till exempel så att du lider av problemhy, ja då ska du välja en Aleppotvål med en hög andel lagerbärsolja. 

Tvålen i sig går även bra att ha för dina händer och det finns även flytande aleppotvål att hitta. Dock tillhör den inte den "äkta" varan så att säga, men är bra ändå.

21 Feb 2022