Prospective.nu

Saker vi rekommenderar

Starta eget företag

Har du precis förlorat en anställning? Eller har du svårt att få in foten på arbetsmarknaden? Kanske dyker det inte upp några lediga jobb som lockar dig? Känns det som att du sitter fast i ett segt hjul av arbetsansökningar, ”tack, men nej tack” och gång på gång grusade förhoppningar?

Det finns alternativ till att ta anställning, och vi pratar inte om socialbidrag och a-kassa - tvärtom! Skapa din egen framgångssaga; bidra till att föra samhället framåt! Om du startar eget så är det kanske snart du själv som sitter och gallrar bland arbetsansökningar, skriver anställningsavtal och författar arbetsgivarintyg. Det räcker med att ha en bra affärsidé och medel att förverkliga den. Man måste inte vara en alldeles särskild typ av människa för att bli entreprenör och starta eget företag, ambitioner, fokus och tålamod kommer man långt med.

Vad gör en framgångsrik entreprenör?

En framgångsrik entreprenör vet vilka styrkor denne besitter, samt vilka svagheter som finns. Därefter ser entreprenören till att fylla luckorna där denne själv inte räcker till. Ingen entreprenör är suverän på allt som har med sitt företag att göra, däremot vet de som lyckas bäst att självkännedom är a och o. Ett starkt Ledarskap är viktigt och har man inte talang för den biten så kanske man anställer eller slår sig ihop med någon som har - det gäller allt.

Att starta eget företag kan vara lite slitigt i början, men har man en bra affärsidé och starkt driv så finns det inga gränser för hur långt du kan ta det.

4 Apr 2016