Prospective.nu

Saker vi rekommenderar

Träna med chinsstång

Träna chins, det gör man ofta med en så kallad chinsstång. Det finns ofta sådana på utegym, som ni sere på bilden, men även på lokala gym, samt att det går att köpa hem och sätta fast i dörren till exempel. Om du vill jämföra olika modeller, så kan du göra det på FitnessFrank. Chins är en mycket bra övning för att träna upp din rygg och din överkropp med. Har du en egen chinsstång hemma, så kan du ju träna när du vill och hur ofta du vill.

Vad är chins?

Chins i sig är en basövning för ryggen. Den baseras på träning med din egen kroppstyngd. Du kan med denna övning träna flera muskler samtidigt. Främst så tränas din breda ryggmuskel men du tränar även kappmuskeln som sitter på ryggens övre del, musklerna som sitter mellan ryggrad och skuldra, nedre delen av skulderbladen samt överarmsböjarna.  

En chinsstång är ett bra redskap att ha då du ska träna chins. Ibland kallas den även för pull up stång, träningsstång samt att den även har flera andra namn. 

Hitta rätt chinsstång

Idag finns det många olika att välja på, så det kan vara bra att jämföra dem mot varandra. Kolla hur mycket vikt de tål, de bör ju minst ta din egen kroppsvikt! Kolla även om det går att göra flera grepp med den samt hur den ska fästas. Sen är det även bra att fundera på hur mycket pengar du vill lägga.

12 Aug 2021